top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMarielle Bakhuizen

6 tips voor meer tijd voor jezelf

Bijgewerkt op: 25 jun. 2020


Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Het is een moment van even bijkomen, even je rust pakken. Tijd voor jezelf is net zo belangrijk als gezond eten en bewegen, want met tijd voor jezelf zorg je voor jezelf.


De afgelopen periode kreeg ik regelmatig de vraag van “maar hoe doe ik dat dan, tijd voor mezelf pakken? Ik heb het zo druk dat ik eigenlijk geen tijd over heb. Als ik dan ook nog tijd voor mezelf moet plannen. Terwijl ik het eigenlijk heel fijn zou vinden.”


Ja, we leven best in een drukke tijd. We hebben veel prikkels om ons heen. Ons werk, je kinderen als je die hebt, social media en denk eens aan hoeveel verjaardagen we niet hebben. En zo kan ik nog even doorgaan. Veel dingen waarvan we denken dat ze moeten. Veel van onze tijd vullen met tijd voor anderen, automatisch bijna.Maar je kunt hier ook bewuster mee omgaan.Sowieso is het belangrijk om prioriteit te geven aan tijd voor jezelf. Daar start het namelijk mee.


Ik krijg vaak terug dat mensen niet goed weten hoe ze dit moeten doen en ook vaak een schuldgevoel wat komt kijken bij tijd voor jezelf nemen. Mensen denken dan dat je met tijd voor jezelf de ander te kort doet.Ik heb hier een paar tips voor.1.

Het besef dat tijd voor jezelf heel belangrijk is.


2.

Als je tijd voor jezelf neemt dan kun je ook meer aan. Ze noemen dit ook wel eens slim pauzeren.


3.

Als je tijd voor jezelf neemt, kun je er ook meer voor anderen zijn. Neem bijvb. de instructie in het vliegtuig bij nood. De instructie is om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten en dan pas die van je kinderen. Een kind heeft nl. niets aan je als jij zuurstof te kort komt. Zo werkt het ook met tijd voor jezelf. Als je tijd voor jezelf plant en jezelf toestaat om op te laden dan heb je ook weer meer energie voor de ander.


4.

Plan afspraken met jezelf in je agenda. Blok tijd! En vooral: hou je hieraan! Schrijf het ook bewust in je agenda, want als je dit niet doet dan loopt die agenda toch automatisch vol met andere dingen.


5.

Kijk eens naar de afspraken die je maakt met anderen. Hoe vaak zeggen we niet ja tegen iets vanuit een verplichting die we voelen? Wees je hiervan eens bewust. Zeg je ja omdat je dit wilt of zeg je ja omdat je denkt dat die moet? Wees eerlijk naar jezelf en ook naar de ander! Wat heb jij daaraan en wat heeft de ander daaraan? Jij loopt verder leeg en mogelijk ben je ook niet zo gezellig voor de ander als dat je zou willen. Zeg ja als je energie van krijgt!


6.

En wees lief voor jezelf. Vaak denken we dat als we tijd voor onszelf hebben dat we deze optimaal moeten benutten. Door bijvb. een klusje te gaan doen oid. Maar gewoon lekker even op de bank liggen en een film kijken is ook tijd voor jezelf en opladen. Lekker even niks doen. Merk je na een tijdje verschil in je energie en liefde voor jezelf? Of wil je graag samen met mij aan de slag om nog beter voor jezelf te zorgen? Stuur mij dan een berichtje! Ik help je graag. Mariëlle Bakhuizen | Personal Development Coach 06 28 83 20 30

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page