top of page

Ervaringen van anderen

Lianne Engel

De afgelopen maanden ben ik gecoacht door Marielle. Ik was erg benieuwd naar hoe en uberhaupt of het mij wel kon helpen gecoacht te worden. Dat is gebleken. 

 

Ik heb de coaching van Marielle als erg fijn ervaren. Ze gaf mij het gevoel dat ze goed naar mijn verhaal luisterde en mij probeerde te begrijpen, onder andere door mee te gaan in mijn gedachtegang. Niet te veel, want daardoor kon ze kritische vragen aan mij stellen. Vragen die mij aan het denken zetten over mijn manier van denken, hoe ik naar de dingen kijk en de kijk op mijn coachvraag. 

Door deze kritische vragen te stellen bekeek ik zelf mijn situatie vanuit een ander lichtpunt, wat nieuwe inzichten gaf. Op deze manier zag ik zelf in dat bepaalde gewoontes of overtuigingen mij niet altijd dienen. Doordat ze die vragen stelde, waardoor ik er zelf over na moest denken, voelde het niet als iets dat opgelegd werd of iets dat afgewezen werd. Ik zelf zag in dat het ook anders kan. 

 

Marielle is een fijne coach die luistert naar je verhaal, open en eerlijk is, maar je geen dingen oplegt. Ze bood mij de ruimte om het op mijn eigen tempo te doen en zelf te bepalen welke stappen ik wilde zetten. Oftewel, ik was in de lead en Marielle begeleide mij door het hele proces heen.

Het gevoel zelf te bepalen welke stappen je zet en wat haalbaar is draagt naar mijn mening enorm bij aan de ervaring van het coachtraject. Zo sta je als gelijke tegenover elkaar en stelde ik mij daardoor steeds meer open. 

 

Kortom, ik heb de coaching als erg fijn ervaren en heb stappen gezet waarvan ik voorafgaand niet had gedacht dat ik die zou zetten!

Jeroen van Dijk

Na het intakegesprek had je al een behoorlijk goed beeld gekregen waaraan ik behoefte had en meer op moest focussen. Dit was onder andere een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen creëren.

 

Door middel van verschillende oefeningen en opdrachten maakte jij mij meer bewust van dingen en daarmee gingen we volgens aan de slag.

Dit liep uiteen van het benoemen van positieve dingen i.p.v. negatieve, hoe je dit kan sturen (zoals affirmatie) en het stellen van doelen en deze ook daadwerkelijk oppakken en niet uitstellen.

Je hebt hierbij de ingeslagen weg gedurende de sessies bijgesteld zodat het beter aansluit op mijn situatie.   

 

Doordat je (kritische) praktijkgerelateerde vragen stelde kwamen er vanzelf nieuwe inzichten naar voren of werd ik bewust van de situatie / reactie / gedachte.

Na iedere sessie merkte ik dat er steeds weer een stapje was gezet in bewustwording. Uiteraard is het voor mij nu zaak om dit vast te houden en om te zetten naar bekwaam.

 

Wat ik erg fijn vind is dat je de coachsessies praktisch aanpakt, maar wel theoretisch onderbouwt.

Hierdoor wordt het gelijk toepasbaar in de praktijk en dat is iets wat ik bij vorige coachingstrajecten wel gemist heb.

 

Doordat je (kritische) praktijkgerelateerde vragen stelde kwamen er vanzelf nieuwe inzichten naar voren of werd ik meer bewust van de situatie / reactie / gedachte.

Je durft hierbij echt de spiegel voor te houden en zegt waar het op staat.

 

Bedankt voor je geduld, ondanks mijn (soms) twijfelende (re)actie en ga hier zeker mee door want je heb echt aanleg voor dit vak.

Rebecca van Huet

Soms heb je iemand nodig die je bij de hand pakt en je begeleidt om weer dichter bij jezelf te komen! Mariëlle gaf mij

die hand en samen hebben we vele interessante gesprekken gevoerd, doelbewust naar mijn visie en doelstellingen gekeken om deze weer tot leven te brengen.

 

Mariëlle is een warm en oprecht persoon. Ze luisterde aandachtig en wist goed tot de kern van mijn verhaal te komen   

Naast onze wekelijke sessies heeft ze mij soms ‘dagelijks’ geholpen met mijn doelstellingen. Deze momenten zorgde ervoor dat ik mijzelf gehoord voelde. Ze daagde me uit om verder te kijken en gaf me inzichten om mijzelf verder te ontwikkelen.        

 

Met een lach en een traan heb ik samen met haar hard aan mezelf gewerkt. Ik kan hierdoor zeggen dat ik sterker in mijn schoenen ben gaan staan!

 

Je bent een toppertje!!

Eelco de Vette

Het coachingstraject met Mariëlle heb ik als zeer prettig ervaren. In het  verleden heb ik wel vaker coaching gehad, toch was de aanpak van Mariëlle hier weer aanvullend op. We hebben gewerkt volgens de familieopstelling. Door het stellen van de juiste vragen en het visueel uiteenzetten, heeft Mariëlle ervoor gezorgd dat ik beter ben gaan begrijpen waar de oorspong ligt van bepaald gedrag van mij. Hierdoor was ik in staat mijzelf beter te begrijpen en bood mij dit de mogelijkheid om gericht een keuze te maken om mijn gedrag aan te passen.

Voor mij was het erg belangrijk om te begrijpen waar mijn gedrag en gevoel zijn oorspong had. Door deze inzichten ben ik erachter gekomen dat mijn gedrag vroeger misschien productief was, maar dat dit mij nu juist belemmert. 

De kracht van Mariëlle is dat zij echt luistert, dit bleek uit de gerichte vragen die zij stelde naar aanleiding van mijn verhaal. Dit gaf mij het gevoel echt gezien te worden.

Het coachingstraject heeft mij inzicht geboden in mijzelf en heeft mij handvaten geboden om aan de slag te gaan met gewenste veranderingen. Op weg naar een betere versie van mijzelf!

Mayra Doerga

Ik heb de eer gehad om Mariëlle in 2017 als coach te hebben ervaren. Haar gedrevenheid en passie om mij te helpen groeien in mijn eigen ontwikkeling, inspireert mij tot op de dag van vandaag om stil te staan bij mijn eigen passies en drijfveren.

 

Mariëlle is een professional die de balans tussen confronteren en stimuleren goed weet te hanteren. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach.

bottom of page